Creatief je telefoongeheugen uitbreiden

 

sd kaartjesHoewel smartphones steeds groter worden, is er in de nieuwste modellen vaak geen ruimte meer voor een microSD-slot. Populaire telefoons zoals de Samsung Galaxy S3, de nieuwe iPhone 5 en de HTC One beschikken geen van allen over een microSD-slot. En dat is erg jammer, aangezien dit een goedkope manier was om het opslaggeheugen van een telefoon uit te breiden.

Een creatieve oplossing

Voor modellen met meer intern geheugen betaal je helaas de hoofdprijs en aangezien we toch Nederlanders blijven doen we dat natuurlijk liever niet. Voor de mensen die toch op een goedkope manier het opslaggeheugen willen uitbreiden hebben we hier een goede tip, je kunt in de meeste gevallen namelijk ook met behulp van de USB-poort het opslaggeheugen uitbreiden.

De benodigdheden

Je hebt daarvoor wel twee hulpmiddelen nodig, namelijk een USB-OTG-kabel die geschikt is voor je smartphone en een USB-stick. Door de USB-kabel aan te sluiten op de telefoon en de USB-stick kun je vervolgens het opslaggeheugen van je telefoon vergroten. Het is hierbij handig om voor een korte kabel en een kleine USB-stick te kiezen zodat het geheel toch compact blijft.

Het resultaat

Wanneer de USB-stick is aangesloten op de telefoon is het vervolgens mogelijk om met behulp van een filemanager het geheugen te benaderen. Zo kun je bijvoorbeeld muziek of films op een USB-stick zetten en deze vervolgens op je telefoon beluisteren of bekijken.

 

Tags: