Location based advertising en marketing

 

LBLocation based advertising en marketing is waarschijnlijk de volgende grote stap op het gebied van advertising en marketing. Met speciale applicaties voor smartphones kan worden ingecheckt op een locatie en vervolgens kunnen advertenties en speciale aanbiedingen worden getoond aan de gebruiker.

Location based adversiting staat op dit moment in Nederland nog enigszins in de kinderschoenen, maar er wordt verwacht dat het in de toekomst een grote vlucht zal nemen. Door de snelle opkomst van de smartphone en het feit dat mensen in Nederland steeds meer gebruik maken van internet op hun smartphone lijken de omstandigheden hier perfect voor location based advertising.

Er zullen in de komende jaren waarschijnlijk steeds meer apps komen die helpen om restaurants en winkels in de buurt te vinden. De apps zullen je direct op basis van in het verleden gemaakte keuzes laten zien welke winkels of restaurants wellicht interessant voor je zijn. Daarnaast zal je zelf ook kunnen zoeken op bepaalde soorten voedsel of producten en met behulp van speciale coupons en vouchers zal geprobeerd worden om de klant naar het restaurant of de winkel te lokken.

 

Tags: