Marktaandeel Internet Explorer

 

Internet Explorer is sinds jaar en dag de meest gebruikte browser. De browser van Windows-ontwikkelaar Microsoft werd in het verleden standaard geïnstalleerd voor Windows gebruikers, maar sinds enkele jaren is er onder druk van de Europese Unie een browserkeuzescherm gekomen.ie_chrome

Het gevolg is dat gebruikers niet meer standaard gebruik hoeven te maken van Internet Explorer en het marktaandeel van andere browsers is daardoor gestegen. Hoewel Internet Explorer in Nederland nog altijd een kleine voorsprong op de andere browsers heeft, lijkt die voorsprong langzaam maar zeker weg te ebben.

Het aandeel van Internet Explorer is in het afgelopen jaar van 48 procent naar 36 procent gedaald, terwijl het aandeel van Google Chrome juist is gestegen van bijna 23 procent naar ruim 31 procent. Chrome lijkt dan ook de grootste kanshebber om Internet Explorer op korte termijn in te halen. Andere browsers die een aanzienlijk marktaandeel hebben zijn Firefox met ruim 15 procent en Safari met bijna 15 procent.

 

Tags: