Minimalisme is in

 

Veel webdesigners hebben in 2012 de overstap gemaakt naar minimalistische designs en deze trend zal in 2013 waarschijnlijk doorzetten. Minimalistische designs worden gekenmerkt doordat het gehele design uit (meestal)  een enkele pagina bestaat met relatief weinig tekst en relatief grote klikbare objecten.

Het minimalistisch design heeft bij designers veel aan populariteit gewonnen sinds de massale adoptie van tablets en smartphones. Ook Microsoft heeft zijn nieuwste besturingssysteem, Windows 8, uitgerust met een minimalistisch design in de vorm van de Metro-interface en veel designers lijken het voorbeeld van het bedrijf uit Redmond te volgen.

windows8

Wie een goed voorbeeld van een minimalistische website wil bekijken, kan het bijvoorbeeld eens naar de website van Spotify gaan. Ook Google natuurlijk al een aantal jaren een uitstekend voorbeeld en wat te denken van een site als Instagram? Het zijn slechts enkele voorbeelden van het nieuwe design dat in de nabije toekomst steeds vaker zal worden toegepast.

 

Tags: