Mobiele sites en apps

 

nu appDoor de enorm snelle opkomst van zowel de smartphone als de tablet worden websites steeds vaker bezocht door deze mobiele apparaten. Het gevolg hiervan is dat steeds meer websites een aparte mobiele variant hebben en soms zelf een speciale app aanbieden.

De mobiele variant van de website zorgt ervoor dat de website op een kleiner scherm nog steeds herkenbaar is en goed leesbaar blijft. Daarnaast kiezen sommige websites ervoor om relatief grote content zoals plaatjes uit de mobiele variant te filteren, zodat gebruikers die gebruik maken van het mobiele netwerk niet teveel data hoeven te verstoken om de website te bezoeken. Enkele voorbeelden van populaire Nederlandse websites die een mobiele variant hebben zijn nu.nl, bol.com en marktplaats.nl.

Steeds meer bedrijven bieden hun content bovendien aan via een app. De app zal ervoor zorgen dat de content op de website goed wordt weergegeven en dat het dataverbruik relatief laag blijft. De apps zijn meestal beschikbaar voor verschillende platformen, zodat ze op elk type telefoon gebruikt kunnen worden. Veel grote Nederlandse websites hebben een eigen app en in de meeste gevallen hoef je alleen maar in de applicatiewinkel voor jouw platform te zoeken naar de website om de bijbehorende app te vinden.

 

Tags: