Winkelen op internet

 

webshopWebshops bestaan natuurlijk al jaren, maar het lijkt erop dat webwinkels steeds meer invloed beginnen te krijgen op de samenleving. Onlangs werd bekend gemaakt dat er verwacht wordt dat het totale winkeloppervlak in Nederland in de komende jaren met ongeveer 17 procent zal dalen, voornamelijk doordat webshops een groter deel van de markt zullen veroveren.

Webshops bieden de consument vele voordelen: de prijzen liggen in webshops lager, de producten kunnen vanuit de luie stoel worden bekeken en besteld en het is in veel gevallen een stuk eenvoudiger om feedback van andere gebruikers te lezen. Zo betaal je dus minder, je hoeft de deur niet meer uit en je hoeft niet meer bang te zijn dat een verkoper je met gladde praatjes een product wil aansmeren.

De penetratie van internet is bovendien op dit moment zo hoog, dat vrijwel iedereen in Nederland toegang heeft tot het wereldwijde netwerk. Steeds meer mensen horen via sociale netwerken of reclames van webshops en daardoor behoren virtuele winkels als Bol.com en Wehkamp.nl op dit moment al tot de meest bezochte sites in Nederland.

 

Tags: